понеділок, 30 жовтня 2023 р.

Медіаосвітні виклики в епоху інформаційного суспільства

У фокусі всесвітнього тижня інформаційної та медіаграмотності - 2023, розпочався міжнародний форум «Медіаосвітні виклики в епоху інформаційного суспільства», що триватиме 30 та 31 жовтня. Форум проводиться з метою консолідації зусиль провідних експертів, дослідників, фахівців та педагогів з питань системного впровадження та розвитку компетентнісної моделі медіаосвіти, створення сучасного освітнього середовища на основі модернізації освітніх галузей, презентації, популяризації та поширення кращого досвіду з питань розвитку медіаосвіти.

Так сьогодні в форматі онлайн до виступу на форумі була запрошена Ірина Ковач, завідувачка медіа центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з темою «Протидія дезінформації в контексті російськоукраїнської війни на прикладах російської пропаганди на окупованих територіях в умовах інформаційного вакууму».

Для участі у заході запрошені педагоги закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої, післядипломної педагогічної освіти, які активно впроваджують медіаосвітні практики в освітній діяльності.  

Основні напрями роботи форуму: 

  • медіаосвіта в дошкільних закладах і початковій школі;
  • медіаосвіта та медіаграмотність в середній і старшій школі;
  • медіаосвіта та медіаграмотність у післядипломній педагогічній освіті;
  • медіаосвіта та медіаграмотність у професійній (професійно-технічній) освіті; медіаосвіта та медіаграмотність в умовах сьогодення.

Адже розвиток медіаосвіти в Україні та за її межами є надзвичайно важливим та актуальним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.