четвер, 14 грудня 2017 р.

«Медіаграмотність — ми йдемо на допомогу»



 Ще одна зустріч і нові випробування для учасників медіаклубу. Адже сьогодні не звичайне засідання, сьогодні у нас ТРЕНІНГ! Якщо ти ще не знайомий з Інтернетом, то це ненадовго! Адже простори Інтернету сьогодні – це віртуальний світ, де кожен може знайти собі заняття до душі в залежності від власних потреб, настрою,віку.
 В цьому світі ти знайдеш сайти на цікавлячу тебе тематику, віртуальних друзів, з якими тобі буде приємно спілкуватися, можеш знаходити інформацію, що допомагає вчитися й займатися улюбленими справами, завантажувати цікаві картинки й музику, грати у захоплюючі ігри. Але пам’ятай: як і в реальному світі, в Інтернеті ти можеш зустрітися з загрозами та небезпечними людьми. Тому тобі дуже важливо навчитися уникати небезпек Інтернету!
Головною метою сьогоднішнього заняття було дати тобі  зрозуміти, що ти — особистість з найпершої хвилини свого народження. У тебе є ім’я, прізвище, родина, адреса, улюблені іграшки, мобільний телефон тощо. Все це — твій особистий простір, твій маленький
світ. Деякі люди в Інтернеті можуть намагатися проникнути у твій простір. У чатах, ICQ або форумах, соціальних мережах ці люди можуть просити тебе докладніше розповісти про себе й свою родину, розпитувати про твій вік або про те, де ти найчастіше гуляєш, ким працюють твої батьки, за якою адресою ти мешкаєш, що цікавого та коштовного є в твоєму будинку, коли твої батьки йдуть на роботу. Не впускай у свій світ незнайомих людей! Адже ти не знаєш, длячого вони хочуть це довідатися. Ти ж не станеш розповідати про себе незнайомим дорослим на вулиці. Користуйся цим же правилом і в Інтернеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.