четвер, 19 жовтня 2023 р.

Чутки та ІПСО: визначення, структуризація і протидія

Що це, і як цьому протидіяти, сьогодні розглядали педагоги Іванівського ліцею №1 Іванівської селищної ради Херсонської області, учасники тренінгу з медіаграмотності підготовленого медіа-центром Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Так, ІПСО (спеціальна інформаційно-психологічна операція) – це наше медійне повсякдення,  сплановані дії з поширення інформації на іноземну аудиторію задля досягнення певної цілі, впливу на емоції, критичне мислення, почуття та дії цільової групи людей.

В медійній психологічній війні рф використовує пропаганду та різні види інформації задля впливу на думки, емоції, погляди та поведінку опозиційної групи. І є чіткий алгоритм для визначення даного вливу, який сьогодні розглянули учасники тренінгу, на прикладах пропаганди, що постійно зустрічаються нам в медіа.

Якщо, починати шукати елементи ІПСО в будь-якому фейку, ми почнемо додумувати та фантазувати. Це створює напругу, нездорову атмосферу в суспільстві, надто враховуючи, що Україна у стані війни. Тому українці, а особливо педагоги, що працюють на деокупованих та досі окупованих територіях України, повинні вміти чітко та професійно вирізняти таку інформацію і допомагати своїм учням та їх батькам впоратися з цим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.