пʼятницю, 17 листопада 2023 р.

Революція Гідності

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Готуючись до свята, сьогодні, учні Іванівського ліцею №1 Іванівської селищної ради Херсонської області доєдналися до онлайн заходу «Революція Гідності» медіа дайджест підготовленого співробітниками медіа-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Щороку 21 листопада українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.
У сьогоднішньому вигляді День гідності та свободи започаткували у 2014 році — в річницю початку Революції гідності, або як її ще називали — Євромайдану. Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни.
Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.
Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська, з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави, борються за її єдність та цілісність.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.