вівторок, 21 листопада 2023 р.

Україна – країна нескорених!

Україна – країна нескорених! Саме під таким девізом сьогодні відбулись заходи присвячені до Дня Гідності та Свободи України для учнів Херсонської гімназії №1 та Херсонської загальноосвітньої школи №36 підготовлені завідувачкою сектору "Медіа-центр" Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Це свято для всіх українців зараз набуло особливого значення, адже саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Проводячи паралелі між революціями, учні відзначили, що на відміну від подій Помаранчевої революції, цього разу обстоювання гідності та свободи коштувало багатьох життів українських патріотів: 106 людей були вбиті і понад 2 тис. поранені. А навесні 2014 року розпочалася збройна агресія Росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.
Саме сьогодні виповнюється 10 років з початку Євромайдану, визначального моменту для європейського шляху України. Ми повинні пам’ятати дату 21 листопада 2013 року, адже українці, обгорнуті у прапори України та Європейського Союзу, показали, що здатні захищати шлях до ЄС, показали прагнення жити у країні, «де панують закон, а не свавілля; свобода, а не авторитаризм; демократія, а не диктатура», а також показали, що таке справжня воля, воля обирати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.