четвер, 16 листопада 2023 р.

Простір толерантності

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, принципи рівності та недискримінації закріплені в міжнародному та національному законодавстві, згідно з якими всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Розуміння цього принципу сьогодні є надважливим не лише для України, але й для світу загалом. Випробувати себе на толерантність вирішили сьогодні учні 5-6х класів Херсонської гімназії №1, які прийняли участь в онлайн тренінгу «Толерантність починається з мене» підготовленого медіа-центром Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Щоб розуміти всі принципи толерантності, потрібно знати історію її походження, як це відбувалося дізналися учні під час гри «Історичний дайджест». Адже життя суспільства, як і життя окремої людини, ґрунтується на впливі ідей, поглядів, теорій. За часи історії людства їх було чимало. Вони оволодівали розумом людей на більший чи менший термін. Деякі з них закликали до барикад, призводили до війн, ставали підставою для створення «образу ворога» з іншого народу.
Під час практичних завдань, діти на прикладах розглянули та зрозуміли, що толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань. Розглянули приклади і інтолерантності без яких неможливо в повній мірі зрозуміти важливість толерантності. 
Учні обирали приклади інтолерантності, розуміючи що саме це є мовою ворожнечі в усьому світі. Тому дотримування принципів толерантність є надважливими для сучасного світу. Толерантність – це єдність у різноманітті, те, що переходу від війни до культури миру. Для громадян це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.