середу, 23 жовтня 2019 р.

кращі українські проекти з медіаграмотності для виявлення фейків

На сьогоднішній зустрічі медіаклубу учасники продовжують роботу над топ десяткою кращих українських проектів з медіаграмотності вже більш направлених на виявлення фейків.
Ці навчальні програми знайомить із найбільш розповсюдженими видами маніпуляцій і пропаганди, а також надають базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення.
6. Гра «Медіаграмотна місія» від IREX. Проект дає можливість дорослим перевірити свої знання та навички з медіаграмотності та критичного мислення, а також покращити їх в ігровій формі.
7.  Навчальна гра «Медіазнайко», адаптована Академією української преси. Гра розрахована на дітей шкільного віку та дає можливість в цікавій ігровій формі дізнатися якомога більше про інформаційне (медійне) поле та стати медіазнайком.
8. Мультимедійний онлайн-посібник «МедіаДрайвер» від Детектор Медіа. Посібник розповідає не тільки про те, як виявляти фейки, маніпуляції та протистояти їм, а й знайомить зі світом медіа.
9. «Информационный обман. Как не попасть впросак?» від Інтерньюз-Україна. Посібник просто та доступно подає інформацію, щоб споживачі навчились критично аналізувати медіаповідомлення, змогли розгледіти пропаганду, помітити цензуру або однобокість подачі інформації.
10. Видання «Як розпізнати фейк?» від Міністерства інформаційної політики України, розроблене та реалізоване спільно з проектом ЄС «Association4U».
Всі ці проекти містять базові правила особистої інформаційної гігієни, що дозволять пересічному громадянину убезпечити себе від фейків і дезінформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.