суботу, 30 березня 2024 р.

SWOT-аналіз. Медіаграмотність під час війни

Медіаграмотність розвиває навички, потрібні для розуміння і використання інформації, представленої через різні медіа канали. Цінність інформації в умовах війни можна порівняти з справжньою зброєю, тому вміння користуватися нею та навчити робити це інших є необхідною навичкою сьогодення.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки вже не перший рік проводить заходи з медіаосвіти та медіа грамотності, 28 березня освітяни Херсонщини стали учасниками тренінгу «SWOT-аналіз. Медіаграмотність під час війни». Зустріч відбулася в співпраці з КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради в форматі онлайн.
Попри важливість інформації, не всі її джерела однаково достовірні або нейтральні. Вони можуть мати різні мотиви, нейтральність, якість та достовірність. Це в свою чергу, покладає значну відповідальність на користувачів інформації, щоб критично оцінювали джерела інформації та виробляли власне розуміння на основі надійної, якісної інформації.
В медійній психологічній війні рф використовує пропаганду та різні види інформації задля впливу на думки, емоції, погляди та поведінку опозиційної групи. І є чіткий алгоритм для визначення даного вливу, який сьогодні розглянули учасники тренінгу, на прикладах пропаганди, що постійно зустрічаються нам в медіа.
Якщо, починати шукати елементи ІПСО в будь-якому фейку, ми почнемо додумувати та фантазувати. Це створює напругу, нездорову атмосферу в суспільстві, надто враховуючи, що Україна у стані війни. Тому українці, а особливо педагоги, що працюють на деокупованих та досі окупованих територіях України, повинні вміти чітко та професійно вирізняти таку інформацію і допомагати своїм учням та їх батькам впоратися з цим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.