вівторок, 26 березня 2024 р.

Бібліотечна еко-мандрівка на «Зеленому експресі»

25 березня під гаслом «100% відпочинку» на Херсонщині стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цьогорічне відкриття тижня дитячого читання розпочалося з Еко-дня в дитячій точці «Спільно» UNICEF Херсон де співробітники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової чайки разом з юними херсонцями вирушили у незвичайну екомандрівку Херсонщиною на «Зеленому експресі».
Під час мандрівки, команди юних мандрівників дізналися про неповторний рослинний світ безкраїх південних степів, Олешківської пустелі, Дніпровських плавнів, рукотворних лісів нашого краю.
Демонструючи свої знання про рідний край і читацькі здібності дітвора завзято змагалася, за отримання бібліотечної інтелектуальної валюти (БІВи).
Жага до перемоги і азарт надихнули команди дати відповіді на запитання про рослинний світ нашого краю із творів художників та письменників, «скуштувати» улюблені страви відомих українських письменників, відгадуючи таємні інгредієнти страв, аби обміняти зароблені БІВи на квитки і потрапити у вагони «Зеленого експресу».
Атмосфера дня була пронизана бажанням грати не тільки у дітей, а й у дорослих, які виявили неабияке зацікавлення давати грою допомагаючи дітям розв'язувати складні ситуації.
Ця мандрівка своєю привабливістю, художнім оформленням і цікавістю спонукала до участі в грі і наймолодших херсонців дошкільного віку. Дух команди, взаємодопомога і вияв вихованості допомогли досягти дружньої перемоги і отримати купу задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.