пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

10 кращих українських проектів з медіаграмотності для всіх

У сучасному світі українського інформаційного простору медіаграмотність є необхідним інструментом для кожного. Критичне ставлення до інформації вимагає зусиль і постійної роботи над собою.
Тому на сьогоднішньому засіданні медіаклубу учасники відібрали кращі українські проекти з медіаграмотності для самоосвіти та навчання, що допоможуть покращити навички критичного мислення та перевірки й аналізу інформації.
1.    Дистанційний навчальний курс медіаграмотності для громадян, створений IREX у партнерстві з Академією української преси та StopFake.
2.    Онлайн-курс «Новинна грамотність» від Детектор Медіа. Просвітницький проект спрямований на поширення медіаграмотності серед населення в умовах воєнного конфлікту та розрахований на широке коло користувачів.
3.    Дистанційний курс «Верифікація в Інтернеті». Хоча курс розрахований на журналістів і редакторів пострадянського простору, заняття можуть бути цікавими також для медіа-активістів і всіх, для кого соціальні мережі стали «середовищем існування».
4.    Освітній проект «OSINT Academy» від Інституту пост інформаційного суспільства. Курс дає розуміння базових інструментів розвідки з відкритих джерел.
5.    Дистанційний курс «Як розуміти соціальні мережі». Лекції курсу будуть цікаві всім, хто не уявляє своє життя без Інтернету.
Всі ці проекти дадуть змогу в розумінні природи онлайн-спілкування та навички ефективної роботи в соціальних мережах. Як ви бачите це не топ-10 тому наступну п’ятірку проектів ми презентуємо вам на наступному занятті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.