вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Завдання №7



Привіт!
Ось настав цей час, коли ти (з радістю чи смутком) читаєш останній лист-завдання від онлайн-марафону з медіаграмотності #MediaIQ7x7.
Вчора ти добряче прокачав/ла свої вміння впізнавати фейки. А коли було бажання перевірити правдивість матеріалу виникало питання: на якому сайті це можна робити та як знайти потрібне?
Єдиного вірного рецепту немає! Мережа не стоїть на місці й постійно розвивається. Сайти запускаються та занепадають, створюються нові платформи, популярність набирають ресурси, де рядові користувачі самі є творцями інформації.
І якщо колись була проблема знайти саму інформацію, то зараз є інший виклик – як знайти якісні та релевантні нашому запиту матеріали. Щоб твій пошук надалі був більш комфортним переглянь цей запис – "ТОП-6 правил безпечного пошуку в Інтернеті". Сподіваємося, це допоможе надалі!
А тепер давай перейдемо до безпеки в соцмережах
Завдання №7
Так-так – це теж частина компетенцій з медіаграмотності! Ну а як інакше, якщо соціальні мережі – фактично, наше друже життя?
Часто від учасників чули, що вони відчувають легку форму інтернет-залежності чи зависають днями в соціальних мережах. Дехто з них має понад 10 років «стажу сидіння в соцмедіа». З таким бекграундом, ми впевнені, що ти маєш свої лайфхаки щодо безпечного перебування у соціальних мережах.
Для початку визнач свої правила перебування у соцмедіа. Яка може бути їхня тематика – читай нижче у підбірці запитань-орієнтирів.
Далі сформулюй коротко свій ключовий принцип (один чи декілька) та напиши їх на заготовленому фрукті (пам’ятаєш, вчора просили його придбати?). Так-так! Просто на яблуці, апельсині, банані, груші, лимоні чи іншому обраному фрукті. Щоб написати правило на ньому можна використовувати маркер або ручку.

Тепер сфотографуй свій фрукт так, аби записане правило було чітко видно, та зроби пост (в Фейсбуці, Інстраграмі, блозі чи сайті) з хештегом #MediaIQ7x7. У ньому розмісти цю світлину та розтлумач друзям своє правило/ла безпечної поведінки в соціальних мережах.
Зі всіх фруктових порад учасників марафону ми зробимо одну креативну підбірку для розміщення на сторінці Media IQ в Фейсбуці!
Теми-орієнтири:
  • Як захищаєш свій аккаунт від злому?
  • Які персональні дані довіряєш онлайну?
  • Чи використовуєш налаштування приватності?
  • З ким погоджуєшся дружити в соцмережах?
  • Чи маєш певні принципи, щодо розміщення особистих фото?
  • Чи вносиш користувачів соцмереж до чорного списку?
  • Чи скаржишся на пости інших користувачів, що не відповідають правилам?
  • Які теми вважаєш табу для соціальних мереж?
  • Як відносишся до застосунків (більш відомих, як додатки), що пропонують додатково встановити соцмережі для безпеки чи розширення функціоналу?
  • Де маєш аккаунти? Чи у всіх популярних соцмережає ведеш сторінки?
  • Чи встановлюєш рамки щодо користування соцмережами своїм близьким?
Фруктової тобі творчості та до швидкого зв’язку!
P.S.: на виконання цього завдання та «підтягування минулих хвостів» у тебе є 2 дні. У середу ввечері чекай від нас форму звітування, адже у нас лишилася важлива незавершена справа – визначення 5 переможців марафону!
Команда проекту Media IQ
Відповідь:
Ловіть поради від креативних учасників Online-марафону з медіаграмотності «MediaIQ7х7»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.