середу, 25 жовтня 2017 р.

Завдання №1



Привіт!
Вітаємо з офіційним стартом онлайн-марафону з медіаграмотності MediaIQ7x7! Нарешті цей день настав :)
Сьогодні перший день марафону, а це означає, що ми говоримо про медіаграмотність. Чи потрібна вона? Чим допомагає? Як впливає на життя?
 Завдання №1
Розвивати свою медіаграмотність неможливо без занурення в самого себе, без внутрішніх пошуків. Тому в перший день ми зробимо невелику розминку – добряче розігріємо свій мозок.
Наше завдання на сьогодні зробити пост з хештегом #MediaIQ7x1, в якому дати відповідь на одне з наступних запитань:
Як мені допомогли навички медіаграмотності?
Навіщо українцям медіаграмотність?
Чому варто розвивати свою медіаграмотність?

Наша відповідь: Навіщо українцям медіаграмотність?
Зараз терміни «медіаграмотність» та «медіаосвіта» звучать постійно і їм приділяється багато уваги. Але ще нещодавно приділяти стільки уваги цим поняттям в нашій країні не вважалося за потребу.
І лише тоді, коли постало гостре питання про якісну журналістику та інформацію, звернули увагу на майже відсутність незалежних медіа в Україні. Ось тоді і звернули увага на нездатність та не вміння громадян виокремлювати правдиву інформацію. Що сприяло впровадженню медіаосвіти в Україні для потреб суспільства.
Медіаосвіта пов’язана з усіма видами медіа і різними технологіями. Її знання та розуміння дасть змогу громадянам зрозуміти, як масова комунікація використовується в наших соціумах,навчитися застосовувати медіа в спілкуванні з іншими людьми, соціумами. Адже медіаосвіта – частина основних прав кожного громадянина бідь-якої країни світу. #MediaIQ7x1

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.