понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Завдання №6



Привіт!
Понеділок – день тяжкий, але тільки не тоді, коли нарешті говоримо про фейкову інформацію.
Перші кроки до того, аби не потрапляти на вудочку розповсюджувачів фейків, ти вже зробив/ла вчора, коли вчився/лась відділяти факти від думок. Тим більше дехто, щоб винести більш зважене суддівське рішення, навіть перевірив правдивість самих фактів!
Сьогодні для власного розвитку пропонуємо переглянути матеріал "Трепанація фейку: як вберегтися від брехні?" та інфографіку про типи фейків з нашої сторінки в Фейсбуці.
Теорія теорією, але ніщо так не допомагає, як практика. Мерщій переходити до неї!
Завдання №6
Ти пам’ятаєш, що ми просили не ховати далеко твою мантію? Так, вона тобі сьогодні згодиться. Але для того, щоб приміряти на себе роль… провидця чи провидиці.
А передбачати ти будеш те, скільки фейків тобі вдасться «викрити»! Ми підібрали найцікавіші тести з Інтернету, в яких перемішано фейкову та правдиву інформацію. Будемо, так би мовити, тренуватися на кішечках :)
Для початку потрібно обрати тест про фейки з цієї підбірки: http://media-iq.tilda.ws/blog9#tests. Далі зроби своє передбачення: яким буде результат тесту та скільки фейків тобі вдасться у ньому викрити?
Після того, як тест пройдено, співстав свої очкування з реальним результатом і напиши пост (в Фейсбуці, Інстраграмі, блозі чи сайті) з хештегом #MediaIQ7x6, в якому:
  • розкажи, який саме тест проходив/ла та скільки часу тривало твоє тестування (у хвилинах)?
  • проаналізуй, чи відрізнялося твоє провидницьке передбачення від фінального результату? чому це відбулося?
  • поділися, що у проходженні тесту було найважчим?
  • розкрий секрет свого результату: як вдалося його досягнути? Наскільки була залучена в процес інтуїція? Чи перевірялася інформація з тесту, щоб викрити фейк?
Якщо ти герой/героїня і в понеділок у тебе є сили – можеш пройти ще один тест, або всі одразу! Фейки – серйозна справа, вони люблять практику, практику та ще раз практику.
 
P.S.: щоб успішно виконати фінальне завдання марафону (прикинь, завтра останній день! ми теж у шоці) заглянь до магазину та придбай будь-який фрукт. Підійдуть апельсин, яблуко, груша, банан. Щось смачне та… рівненьке. Що з ним робити розповімо за 24 години!
Команда проекту Media IQ
Відповідь:
 Британці обрали головне слово 2017 року! А вірніше, словосполучення. Переможцем стала фраза «ФЕЙКОВІ НОВИНИ».
Регулярність використання цього виразу з 2016 по 2017 рік зросла на 365%. Це оргкомітет конкурсу пов’язав із виборчою кампанією президента США.
Минулоріч словом року було названо «постправду».

Нагадаємо, визначення «Слова року» – щорічна традиція видавництв зі всього світу. Найбільше уваги зазвичай звертають на британський вибір.
У Великобританії визначенням слова року займається видавництво HarperCollins, що випускає тлумачний словник англійської мови Collins English Dictionary, більш відомий як Оксфордський словник.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.