пʼятницю, 15 вересня 2023 р.

Сторінками книжкової історії…

Вміння критично мислити вважають найпотрібнішою навичкою майбутнього. Це допомагає учням аналізувати інформацію, доцільно використовувати набуті знання та обґрунтовувати свою думку. Саме так, в ігровій формі, креативно розвивали свої навички вчилися сьогодні в онлайн-форматі під час медіа-уроку «Казкова подорож у світ інформації» підготовленого медіа-центром КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім.. Дніпрової Чаки», учні 3-х класів Львівського ліцею Бериславського району в Херсонській області.

Якщо у дитини розвинені навички критичного мислення, вона не сприйматиме інформацію за чисту монету, а перевірятиме її і дізнаватиметься більше про поняття і ситуації, з якими стикається. Саме так визначаючи «правда» чи «фейк» діяли діти граючи в гру «Якби казки публікувались в жовтій пресі».

В набутті учнями необхідних навичок вмілого та безпечного споживання інформаційних продуктів допомогла вправа «Послання від предків», де діти вчилися передачі та декодуванню інформації за допомогою тексту.

 Формувати в учнях розуміння поняття «медіапростір» та позиціонування себе як користувача та створювача медіа продукті вдалося під час гри «Я кореспондент літературної газети».

Навички критичного мислення дозволяють дітям аналізувати ситуації, приймати виважені рішення, висловлювати об'єктивні судження і вживати заходи для вирішення проблем.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.