вівторок, 12 вересня 2023 р.

Історія книги: від давнини до наших днів

Книга – це велике диво, створене людиною. Ще не вміючи читати, ми розглядаємо малюнки до казок, слухаємо цікаві історії, які читають нам батьки. Щодня ми маємо справу з книгою в школі та вдома. Всю потрібну нам інформацію ми дізнаємося з книг. За допомогою них ми можемо зазирнути у майбутнє, дізнатися, як жили у сиву давнину, якими були древні цивілізації.

І ось сьогодні учні 3-го класу Киселівського ліцею Чорнобаївської сільської ради Херсонського району відправилися у віртуальну мандрівку разом з медіа центром Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Подорож вийшла захоплюючою, адже  історія виникнення книг досить і досить цікава. Досліджуючи її учні дізналися, що у стародавні часи не було книжок, бо люди ще не вміли їх робити. Але потреба записувати, пере­давати знання виникла дуже давно. Тож «сторінками» найдавніших книжок ставали ка­мені, стіни печер.

Отак мандруючи з одного періоду людства до іншого читачі дослідили, як зберігалася та передавалася інформація. Як виникла писемна мова та перший алфавіт. І справжнє диво – друкована книга. А щоб інформація була більш достовірнішою та повною з часом в книгах почали з’являтися і ілюстрації. Але це вже зовсім інша історія та про неї учні дізнаються вже наступної зустрічі під час нового бібліотечного медіа-уроку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.