четвер, 14 вересня 2023 р.

Медіа повідомлення, історія виникнення

Мова — це засіб спілкування між людьми та один з основних видів передачі інформації. Проте, як виникла мова, усна, а головне писемна дізналися сьогодні учні 4-го класу Киселівського ліцею Чорнобаївської сільської ради Херсонського району мандруючи у часі разом з медіа центром Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Мова, як спосіб передачі інформації дуже важлива, адже без неї не може розвиватися культура, наука, техніка, неможливі будь-які зв'язки між окремими людьми, людськими колективами, між країнами. Всю еволюцію її виникнення ми дослідили сьогодні від первісних часів до сучасності.

Завдяки багатій яскравій мові художньої літератури ми уявляємо те, чого ніколи не бачили і, може, не побачимо: далекі країни, їхню природу, життя та побут інших народів, героїчне минуле нашого народу і навіть майбутнє. Але головне це розуміти, які інформаційні повідомлення правдиві, а які вигадані і представлені у вигляді шейків. Впоратися з цим завданням учням допомогла вправа «Я кореспондент літературної газети».

Під час гри читачам потрібно було нові назви до старих казок. А ще за вигаданою назвою відрізнити правдиву історію казки від шейків. На завершення мандрівки учні отримали творче завдання для нової зустрічі та дослідження різних видів медіа повідомлень.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.