вівторок, 9 травня 2023 р.

Послання від предків

Граємо разом з учнями третього класу НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради та Медіа-центром КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» під час «Казкової подорожі у світ інформації».

Захід відбувся в форматі онлайн, але це не завадило нам відчути радість та тепло від зустрічі. Уміння мислити критично – головна навичка сьогодення кожної людини. Знаходити інформацію, правильно споживати та розуміти медіа-меседж в цілому – це ті необхідні та мінімальні вміння, які потрібні кожному маленькому українцю.

Які навички та вміння потрібні людині, для того, щоб вміти зберігати та передавати інформацію, як це відбувалося в давнину та як це відбувається сьогодні - розглянули та дослідили в ігровій формі юні читачі. Мандруючи по різних періодах розвитку людства, граючи, освоювали навички медіа грамотності та розвивали своє критичне мислення.

Ну і звичайно, не могли не спробувати себе в ролі журналістів, відгадуючи нові заголовки до відомих українських казок.

Так, дійсно, один текст - багато інтерпретацій. Ілюстрація - це ще одна можливість у передачі та трансляції інформації, в чому учні переконалися, виконуючи вправу «Один малюнок – ціла історія, або Малюнок як медіа текст».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.