пʼятницю, 5 травня 2023 р.

Розвиваємо навички 4К: креативність, критичне мислення, комунікацію та командну працю

За новою формулою успішної людини Чотирьох К: креативність, критичне мислення, кооперація та комунікативні навички, - саме ці компетенції та вміння будуть необхідними в майбутньому. Тож на практиці, під час онлайн-гри з медіаграмотності «Валіза досвіду», підготовленої Медіа-центром Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, учні 4-х класів ліцею №3 Новокаховської міської ради поліпшували свої навички .

В набутті учнями необхідних навичок вмілого та безпечного споживання інформаційних продуктів допомогла вправа «Послання від предків», виконуючи яку діти вчилися передачі та декодуванню інформації за допомогою тексту.

Формувати в учнів розуміння поняття «медіапростір» та позиціонування себе як користувача та творця медіа продуктів вдалося під час гри «Я кореспондент літературної газети».

Граючи в гру «Один малюнок – ціла історія», діти удосконалювали свої навички критичного мислення через формування вмінь працювати з інформацією: знаходити, аналізувати, критично переосмислювати та відбирати необхідну. Сучасна школа покликана  виховувати медіаграмотного учня, спроможного перетворювати інформацію в знання. А бібліотека успішно сприяє реалізації цього завдання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.