четвер, 4 травня 2023 р.

Критичне мислення – гнучкість твого розуму

Вміння критично мислити вважають найпотрібнішою навичкою майбутнього. Це допомагає учням аналізувати інформацію, доцільно використовувати набуті знання та обґрунтовувати свою думку. Саме так, в ігровій формі, креативно розвивати свої навички вчилися сьогодні в онлайн-форматі під час медіа-уроку «Казкова подорож у світ інформації», підготовленого Медіа-центром Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, учні 3-х класів ліцею №3 Новокаховської міської ради.

Якщо у дитини розвинені навички критичного мислення, вона не сприйматиме інформацію за чисту монету, а перевірятиме її і дізнаватиметься більше про поняття і ситуації, з якими стикається. Саме так, визначаючи «правда» чи «фейк», діяли діти, граючи в гру «Якби казки публікувались в жовтій пресі».

Люди, у яких розвинене критичне мислення, мислять системно, тому вони вміють успішно вирішувати проблеми. Саме так успішно вирішували інтерактивні задачі учасники медіа-уроку, виконуючи вправу «Один малюнок – ціла історія».

Навички критичного мислення дозволяють дітям аналізувати ситуації, приймати виважені рішення, висловлювати об'єктивні судження і вживати заходи для вирішення проблем.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.