середу, 3 травня 2023 р.

Медіа-імунізація від інформаційних вкидів

Як правильно розподіляти фейки за популярними напрямками, розбиратися, чим зачіпає і як діє російська пропаганда, та як захиститися від інформаційних вкидів дізналися учні 9-10 класів Ліцею №3 Новокаховської міської ради під час воркшопу в онлайн форматі від Медіа-центру КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради.
Один з найважливіших напрямків, на якому активно працює російська пропагандистська машина, – руйнація довіри до інформаційних медіа загалом. Тому, щоб не потрапити на гачок агресора, потрібно знати та чітко використовувати правила інформаційної гігієни.
Основна причина, чому люди вірять фейкам, 
 це ілюзії, за допомогою яких наш мозок переконує нас у чомусь, що є неправдою. Більшість фейків та маніпулятивних дописів мають спільний характер.
Не можна знати наперед, коли і де з’являться підступні маніпуляції, від якого блогера промайне пропагандистський меседж і яке медіа пропустить та поширить фейк. Тому так важливо бути озброєним проти основних наративів проросійської пропаганди, розуміти, як вона працює та надавати спростування фейків для широкого загалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.