пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

Олександр Довженко – геній, що жив серед нас

Олександр Довженко геніальний кінорежисер, письменник, художник. Режисер – людина, що міняє погляди людства нації на речі від яких залежить їхнє життя, майбутнє. Режисер, показує в простих речах правду, яку не помічає в своєму бутті звичайне людське око. Що насправді прагнув зробити Довженко? Якими є масштаби його роботи?

На всі ці запитання сьогодні спробували знайти відповіді учасники медіаклубу вивчаючи творчість Олександра Довженка. Мабуть це був один з перших українських митців, який зрозумів, як за допомогою мас-медіа можна вплинути на суспільство.
Про це говорить вся його творча діяльність починаючи від роботи художника-ілюстратора газети. Де окрім художнього оформлення видання Довженко створює цикл політичних карикатур. Тематика карикатур різноманітна, вона торкалась як міжнародних політичних, так і внутрішньогосподарських, культурних і релігійних справ.
І вже в 1929 році Олександр Довженко закінчує фільм «Земля». І це в нього вже четверта повнометражна стрічка. За три роки людина стала класиком кіно. Недаремно цей фільм був визнаним одним з дванадцяти найкращих фільмів світу.
Довженка кожною своєю картиною стверджував, що в основі «феномена людини» лежить не брехня і насолода, а «чисте золото» духу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.