середу, 3 лютого 2021 р.

Кіномистецтво як засіб маніпуляції глядачем

Маніпуляція є невід’ємною частиною медіа-контенту, це вже не просто твердження, а всім відомий та доведений факт. Сьогодні під час засідання медіаклубу учасниками було вирішено розглянути кіномистецтво, як платформу для маніпуляції суспільством.

На сучасному етапі розвитку кіномистецтва для маніпуляції використовується кожна хвилина фільму. А як же відбувалося створення фільму раніше? Чи використовувалися маніпуляції в кінодраматургії на початку становлення кінематографу? Саме відповіді на ці запитання і шукали медіаклубівці вивчаючи та досліджуючи історію кіно.
Від створення кінокамери, перших записів на плівку до першого німого кіно. Окрему уваги приділили створенню перших спец ефектів, заснованих на стоп кадрі та по кадровій зйомці винайденим Жаном Мельєсом у 1896р. Переглянули його фільм про ілюзіоніста, що перетворював даму на скелет і назад в даму.
І звичайно переглянули уривок з стрічки «Співак джазу», адже саме прем’єра цього фільму 6 жовтня 1927 року і вважається днем народження звукового кіно.
На наступному занятті вирішено було дослідити український кінематограф та порівняти його розвиток із зарубіжним кіномистецтвом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.