вівторок, 9 лютого 2021 р.

Інформаційна безпека в Інтернеті

Сьогодні 9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Учасники медіаклубу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки активно готувалися до цієї події, адже в закладах ЗНЗ м.Херсон відзначають не тільки День безпечного Інтернету, а проводять тематичний Тиждень безпечного Інтернету. Саме Тиждень безпечного Інтернету організовують та проводять у своїх навчальних закладах шкільні учнівські парламенти використовуючи матеріали, які зібрали та підготували під час засідань учасники медіаклубу.

День безпечного Інтернету сьогодні вирішено було відзначити в незвичайний спосіб у вигляді воркшопу «Інформаційна безпека в Інтернеті».  Тому що небезпека чатує на користувачів не лише в Інтернеті, а і за його межами у вигляді маніпулятивних інформаційних повідомлень.
Щоб не спійматися на вудочку медіа-маніпуляції потрібно вміти критично мислити, знати види маніпуляції, як вони створюються. Крім того розуміти, що таке стереотипи і як за їх допомогою транслюється мова ненависті.
Тому під час сьогоднішнього воркшопу за допомогою практичних завдань учасники клубу перевірили свої знання та навички  медійної та інформаційної грамотності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.