вівторок, 25 липня 2023 р.

StopFake : Історія створення Української Державності

Українська державність – це безцінна скарбниця історичного досвіду багатьох поколінь. Вона є своєрідним містком, який поєднує покоління минулі з поколіннями сьогоднішніми і прийдешніми, розуміти і знати історію своєї держави – мейнстрим сьогодення для всіх справжніх українців.

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки пропонує вам перевірені факти про історію створення Української Державності. Прослідкуйте хронологію тисячолітнього спадку державності від Київської Русі – першої української держави, через козацьку добу, визвольні змагання XX століття аж до сучасності.

Зроблено в Padlet

Об’єднання слов’янських племен на великих просторах східної Європи відбулося довкола Києва, що став на той час центром політичного тяжіння та культурного піднесення. У наступні віки наша держава стала важливим суб’єктом європейського політичного простору,  від Візантійської імперії до Французького королівства. Саме Київська Русь заклала основи державницьких традицій українців. Звідси родом наш герб, грошова одиниця, а, головне, Київ як політичний і культурний центр України.

На європейській арені з’явився і досяг апогею український феномен вільного лицарства – козаки. Козацькі загони брали участь майже у всіх великих війнах регіону – як незалежна військова сила або як найманці. Вони мали свої унікальні звичаї, самоврядування та самобутню військову традицію, а також дипломатичні відносини з іншими державами. Свій слід козаки залишили і на території нашої області, дізнатися більше ти зможеш, взявши участь в онлайн грі «Лицарі Таврійського краю» із серії Ігри патріотів Херсонщини.

Свято Української Державності покликане нагадати самим собі нашу понад тисячолітню державотворчу потугу, адже українці з’явилися не 32 роки тому, і навіть не 100 років, ми славетна нація з давньою видатною історією.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.