середу, 3 березня 2021 р.

Дикі коні вогню

Що робить кіно культовим? Чи відіграє назва фільму значну роль для кінопрокату? Як без спецефектів, дорогих декорацій зробити кіно успішним?

На всі ці запитання і шукали сьогодні відповідь учасники медіаклубу на прикладі однієї з культових кінострічок світу «Тіні забутих предків» в міжнародному прокаті «Дикі коні вогню».
Цей фільм сколихнув весь світ! Знятий без мільйонних бюджетів та масштабних декорацій він увійшов у скарбницю світового кіномистецтва.
Стрічку, зняту у Карпатах, було нагороджено на багатьох світових кінофестивалях. В Аргентині, в Італії, у Греції творці фільму отримали почесні відзнаки. А відомий сербський режисер Емір Кустуріца назвав "Тіні забутих предків" найкращою картиною знятою у світі.
Фільм українського режисера вірменської національності Сергія Параджанова, отримав 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях (з них – 24 гран-прі) у 21 країні світу! А геніальність фільму Параджанова оцінили такі метри кіномистецтва як Фелліні, Куросава, Антоніоні, Анджей Вайда.
Сила кінематографу в пропаганді добре просліджується саме в цьому фільмі, адже «Тіні забутих предків» – став знаковим для дисидентського руху. Під час прем’єри у 1965 році шістдесятники Іван Дзюба, Василь Стус і В'ячеслав Чорновіл виступили з різкою критикою арештів серед інтелігенції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.