четвер, 25 березня 2021 р.

Меню – інформаційної дієти

Інформаційна дієта - це свідоме обмеження використання інтернету, читання газет, перегляду телевізора та зустрічей з друзями. Кожна людина вирішує для себе сама, потрібна їй дієта чи ні.
Але навіщо нам обмежуватися, навіщо сучасній людині інформаційна дієта? Саме цій темі було присвячено засідання медіаклубу у форматі круглого столу. Де кожний учасник запропонував свій власний рецепт інформаційної дієти.

Не споживайте те, що Вас не стосується
Неймовірна кількість найрізноманітнішої інформації, загорнутої в яскраві привабливі оболонки, оточує нас і манить на кожному розі. Припиніть сувати в свою голову все, що Вам підсовують! Споживайте лише мінімум інформації
Тепер давайте поговоримо про роботу і про те, як з нею краще впоратися. Для виконання будь-якого завдання Вам може знадобитися пошукати і освоїти нові знання. Пошук інформації в наш час зовсім не важкий, набагато складніше вчасно зупинитися і приступити до роботи. Адже посилання нанизується на посилання, сторінка слідує за сторінкою, і ось ми вже віддалилися від початку виконання завдання ще далі, ніж були на початку.
Один день на тиждень для навчання
Так, зрозуміло, ми не машини і не можемо помістити наш мозок в інформаційний вакуум. Іноді можна себе і побалувати. Відкладайте цікаві для Вас статті за допомогою одного з сервісів відкладеного читання і виділіть один день на тиждень для їх вивчення. Цього цілком достатньо. Повірте, в цьому випадку Ви будете дуже відповідально ставитися до вибору статей і отримувати особливе задоволення від їх вивчення. Звичайна інформаційна жуйка перетвориться на вишуканий делікатес.
Створіть бар'єр
Був час, коли інформації було настільки мало, що люди вміли "читати газети між рядків» і не спали, щоб слухати ночами «ворожі голоси».
Сьогодні все змінилося з точністю до навпаки. Від інформації необхідно захищатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.