четвер, 20 квітня 2023 р.

Ілюстрація - найкращий візуальний контент

Ілюстрація – це перш за все медіа контент, який повинен бути корисним або ж цікавим, але це завжди актуальна інформація. Це один з перших візуальних контентів, з яким знайомиться дитина. Картинки ми використовуємо, щоб передати головну ідею або ж підкреслити якісь цікаві деталі. Як відбувається "дешифрування" зображення, які вміння та навички для цього потрібні, розглянули сьогодні під час онлайн зустрічі учні 3-4х класів Іванівського ліцею №1, Іванівської селищної ради Херсонської області.

Переглядаючи книжки, читач спочатку помічає зображення (адже його легше зчитувати), а потім вже текст. Тому ілюстрація впливає на те, чи взагалі читач прочитає історію. Сьгодні учні познайомилися не лише з історією виникнення ілюстрації, а й з її видами та методами створення. Уявили себе в ролі справжніх ілюстраторів та запропонували свої варіанти малюнків до відомого твору сучасного українського дитячого письменника Івана Андрусяка.

А ще навпаки - за допомогою малюнка спробували написати спільну історію та продовжили наповнювати діалоги запропонованого коміксу.

Ілюстрація — мабуть, найкращий спосіб доповнити текстову інформацію. Вона допомагає не тільки краще зрозуміти думку автора тексту, а й розвиває критичне мислення та вміння виокремлювати необхідну інформацію. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.