пʼятницю, 21 січня 2022 р.

Казкова подорож у світ інформації

 Казкова подорож у світ інформації» медіа-навігатор, це новий проєкт з медіаграмотності Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки для школярів молодшої школи закладів ЗСО м. Херсон та Херсонської області.

Завдання проєкту, в ігровій формі ознайомити учнів з основними етапами історії розвитку феномену медіакультури, закономірностями функціонування засобів масової комунікації та технологіями їхнього впливу. За допомогою різних ігрових методик та інструментів дослідити з учнями різні види медіатекстів та використані в них медіатехнологій, стимулювати розвиток критичного мислення та свідомого ставлення до медіапродукції загалом. Крім того кожне заняття направлене на  стимулювання творчого потенціалу учнів, як у напрямі створення власних медіатекстів, так і в напрямі творчого сприймання медіатекстів.
Першими, хто відправився у незвичайну подорож стали учні 3-В класу ЗЗСО №57.  Першою зупинкою в маршрутному листі медіа-навігатора є «Інтерв'ю з книжкою». Під час цієї зупинки діти ознайомилися та дослідили  передачу інформації через текст на прикладі історії виникнення книги, закріпивши свої знання інтерактивним завданням «Послання від предків». А також уявили себе справжніми кореспондентами газети, та спробували свої сили в написанні заголовків та заміток –гра «Я кореспондент літературної газети».

Саме смачненьке та солоденьке залишилося юним читачам на останок, це творча робота для наступної зустрічі «Селфі-полювання на казкового героя», відтворення образа літературного героя за його описом. Для медіа-гри використовувалися знайомі учням літературні твори: українські народні казки, вірші та твори сучасних українських письменників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.