четвер, 21 лютого 2019 р.

Топ-5 хобі з медіаграмотності

Хобі потрібне кожному. Навіть, якщо ви дуже зайняті в навчанні чи звикли використовувати свій час лише з користю. Тому учасники медіаклубу склали сьогодні топ-5 хобі з медіаграмотності. Ці творчі заняття принесуть вам не лише задоволення, а й допоможуть розвивати навички критичного мислення.
1. ВЕДЕННЯ БЛОГУ
Блогінг тісно пов'язаний з критичним мисленням, адже він вимагає постійної включеності та творчого підходу. Щоб створити матеріал для блогу вам треба зорієнтуватися у швидкому інформаційному просторі, провести дослідження, попрацювати з першоджерелами, знайти аргументи, лаконічно й доступно оформити свої думки тощо.
Якщо ви блогер, ви будете вчитися завжди! До того ж, блогінг дозволяють вам ділитися своїми знаннями й буде корисним для інших.
2. ПОДКАСТИНГ
Він дуже подібний до блогінгу та допомагає розвивати схожі аспекти ваших навичок. Головна різниця, звичайно ж, полягає у тому, що свою інформацію ви розповсюджуєте через аудіоплатформи. Фактично, це аудіоблог, який постійно доносить ваш голос до вашої аудиторії.
Завдяки подкастингу ви задумаєтеся над тим, як зробити мову переконливішою, як через голос передати емоції, які засоби виразності (звуки, музику) варто додати, як цікаво змонтувати запис, коли та де краще публікувати подкаст.
3. КАНАЛ НА YOUTUBE
Канали на YouTube ведуть викладачі. Канали на YouTube ведуть учні та студенти. І ви можете це зробити! Кожну хвилину на цю платформу користувачі завантажують понад 300 годин відео. Але місця там вистачить усім. Ви можете створювати і навчальні відеоролики, і художні відео, і розповідати про своє буденне життя.
Якщо вам є що сказати, показати чи навчити, YouTube – ваш шлях. До речі, ви знали, що YouTube – один із найбільш відвідуваних освітніх сайтів у світі?
4. ВИДАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ КНИГ
Ще один відмінний спосіб поділитися своїми знаннями, відточити навички письма та критичного мислення – створити електронну книгу. Зараз є настільки багато безкоштовних засобів та інструментів, що це заняття перетворюється на одне із найпростіших творчих хобі для початківців.
Для того, щоб видати електронну книгу, не обов’язково бути письменником. У ній ви можете опублікувати вірші, новели, історію своєї сім’ї, графічні ілюстрації, фото… Ваша електронна книга може перетворитися на міні-підручник або туристичний путівник. Вибір за вами!
5. КОДУВАННЯ (ПРОГРАМУВАННЯ)
Те, що вміння кодувати є одним з найпопулярніших і найбільш потрібних сьогодні, вже ні в кого не викликає сумнівів. Але яке воно має відношення до творчих захоплень? Це далеко не очевидно, втім кількість творчих етапів в програмуванні може вас здивувати. Наприклад, щоб стати гарним веб-розробником, треба бути трохи графічним дизайнером, щоб створити інноваційну програму, треба вмикати свою креативність.
Також програмування допомагає навчитися структурувати свої думки, вибудовувати логічні ланцюжки, вчить бути уважним навіть до найменших деталей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.