четвер, 7 лютого 2019 р.

Фейк-детектор «ПРАВДА ЧИ НІ?»

«Інформація та знання: дві валюти, які ніколи не виходили з моди»
Ніл Гейман.
Важко собі уявити повноцінне людське суспільство без інформаційних процесів, де відсутній обмін мовною чи письмовою інформацією.
Сьгодні для учасників клубу був проведений тренінг переможцем IV обласного конкурсу «Правові орієнтири» Чернієнко Ю.М., головним бібліотекарем відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки.
Мета тренінгу: 
Навчальна: поглиблення умінь й навичок роботи з інформацією; застосування їх у процесі аналізу достовірності та актуальності інформації; розвити практичні навички здійснення пошуку необхідної інформації з використанням пошукових і експертних систем, зокрема Інтернету;
Розвивальна: сприяти розвитку вмінь учнів узагальнювати отримані знання, проводити аналіз, синтез, порівняння, робити необхідні висновки; розвивати вміння аналізувати і розрізняти форми інформації;  розширювати уміння і навички роботи з джерелами навчальної та науково-технічної інформації, виділяти головне і характерне;
Виховна: сприяти вихованню бережливого ставлення учнів до свого часу; забезпечити високу творчу активність при виконанні завдань; формування в учнів навичок самоконтролю; виховання поваги до інтелектуальної власності інших людей; формування таких якостей особистості, як відповідальність, організованість, обов'язок, честь, гідність, порядність, правдивість.
Гімнастика для мозку настільки ж корисна, як заняття спортом, йогою, розумовими іграми в шашки, шахи. Не відвертайтеся від життя, не прагніть заховати голову в пісок, від проблем все одно не втечете. Навчіться їх вирішувати обдумано правильно. Оцінивши інформацію або ситуацію грамотно і виважено, ви зможете знайти вихід з будь-якої складної і заплутаної життєвої ситуації, голова стане ясною, розум - живим і енергійним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.