вівторок, 23 жовтня 2018 р.

«КНИГА у світі МЕДІА»


Сучасна людина не може уявити життя без отримання інформації з різноманітних джерел: преси, телебачення, радіо, кіно, відео, комп’ютерних мереж. І обсяги отримуваного постійно збільшується. Усі мас-медіа можуть як сприяти позитивному розвиткові людини, так і призводити до духовної та моральної кризи особистості. Сучасна людина повинна навчитися не лише доречно користуватися різноманітними медійними засобами, а й розуміти закономірності їх функціонування, знати, як впливають медіа на формування особистості та навчити їх критично мислити в процесі сприймання медіапродукції для розвитку особистісного, оцінного ставлення до продукції мас-медіа загалом і спиратися на етично-естетичні орієнтири.
З  давніх-давен  найдорогоціннішим  скарбом  людини  був  розум.  У  всі  часи  були  люди,  яких природа наділила надзвичайними розумовими здібностями. Вони ставали мудрецями і передавали свої знання іншим різними засобами. Так вперше виникла інформація, а отже і медіа. І саме тому неможливо не згадати перше інформаційне медіа – книжку, з’ясувати місце книжки серед засобів медіа та її значення в житті людини.
Сьогодні підчас тренінгу  «КНИГА у світі МЕДІА» ми досліджували всі аспекти книжки, як медіа.
Адже слово «книжка» походить від старослов’янського дієслова «знати». Воно має кілька значень.  Одне  з  них    «зшиті  в  одну  палітурку  аркуші  паперу  або  пергамену»  (тобто  формальний  образ  книжки  як  матеріального  предмета),  інше    «писання,  усе,  що  в  книзі  міститься»  (тобто  змістовий бік поняття).
Книжка – найважливіший засіб масової, наукової і технічної інформації. Вона відіграє колосальну роль як знаряддя і освіти, і виховання, і поширення та пропаганди знань. Вона буває різної тематики, різної якості.
 Книжка – продукт книжкової справи. Найкращі книжки стали безсмертними, вони увійшли до скарбниці світової культури; у них мудрість і краса, глибина людських переживань і поклик до щастя. Книжки збирають перлини людської думки й передають їх нащадкам. Про  сукупність  галузей  культури  і  виробництва,  пов’язаних  зі  створенням,  виготовленням, поширенням, зберіганням книжки сьогодні дізналися представники навчальних закладів № 14,20,26,50.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.