четвер, 8 лютого 2018 р.

Безпека електронної пошти



Електронна пошта є розповсюдженим способом обміну повідомленнями через Інтернет, але користуватися нею слід обережно. Електронна поштова скринька найвразливіша і найбільш атаковувана ланка кібержиття усіх без винятку користувачів ПК. Причому мова йде не тільки о приватних юзерах, а також про компанії, держустанови та інфраструктурні об'єкти.
Папки вхідних повідомлень електронної пошти можуть наповнюватися небажаною поштою (спамом), що часто має вигляд рекламних повідомлень, які не адресовані конкретно вам. Окрім ризику отримання вірусів небажана пошта може також містити матеріали або посилання, які не підходять для молоді.
В Інтернеті також можливі анонімне ображання електронною поштою, агресія або переслідування.
Согодні на засіданні нашого клубу ми приділили багато уваги саме цій темі. А також виділили декілька важливих рекомендацій, якими можете скористатися іви.
Що ви можете зробити:
Встановіть фільтр спаму
Рекомендується, щоб адреса електронної пошти, якою користуватиметься дитина, була отримана від постачальника послуг Інтернету, який пропонує автоматичний антивірусний захист та фільтрування спаму. Це допоможе зменшити надходження спаму.
Фільтрація за адресами
Найбезпечніший, хоча й дуже обмежений спосіб використання електронної пошти передбачає настроювання її таким чином, щоб дитина отримували доступ лише до пошти, що надійшла з визначених адрес. Багато програм електронної пошти дозволяють блокувати повідомлення, відправлені з певних адрес електронної пошти.
Використання анонімної електронної адреси
Адреси електронної пошти часто мають формат «ім'я.прізвище@hotmail.com». Але повне ім'я — це особиста інформація, яку не слід розкривати для публіки. Якщо ваша дитина бажає обмінюватися повідомленнями електронної пошти зі своїми онлайновими співрозмовниками, краще використовувати адресу електронної пошти, яка не розкриває її повне ім'я.
Захищена електронна пошта забезпечує дві важливі речі:
Можливість знати, що ваші листи можуть прочитати лише ті, кому ви їх надсилаєте. Використовувати захищену електронну пошту — це ніби класти ваш лист у конверт перед надсиланням: він надсилається у такій формі, щоб по дорозі його не могли читати. У скриньці адресата він зберігається теж «у конверті», тобто його не зможуть читати навіть ті, хто зламає скриньку цієї людини.
Можливість перевірити, що лист прийшов дійсно від тієї людини, яка заявлена в листі. Адже в електронній пошті поле «From: » дуже легко підробити. При використанні захищеної пошти лист надсилається з електронним підписом, який може поставити тільки його власник. Цей підпис є незалежним від скриньки, якою користується людина.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.