четвер, 1 лютого 2018 р.

У віртуальний світ – без загроз



Як відомо, День Безпечного Інтернету відзначається на другий день другого тижня другого місяця щорічно.
Загальноосвітні навчальні заклади міста Херсона приурочили до цієї дати проведення Тижня безпечного Інтернету.
Тож у рамках його підготовки 1 лютого на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся День інформації, що включав методичну годину, присвячену наступній акції, організований управлінням освіти Херсонської міської ради спільно з бібліотекою.
 

Мета заходу - залучити до дій тих, хто відіграє певну роль у створенні кращого Інтернету, зокрема, для наймолодших користувачів.
Відкриваючи захід, директор бібліотеки А.І.Бардашевська і радник начальника управління освіти міськради Т.Ю.Верещака наголосили на актуальності проблеми безпеки дітей в Інтернеті та важливості ефективного долучення до проведення Тижня шкільних бібліотекарів.

В плані проведення тижня безпечного інтернету в навчальних закладах міста:класні години, вікторини, конкурси,тренінги, тематичні ігри, випуски газат, круглі столи, диспути.
Кожна школа створює свій авторський план проведення тижня безпечного інтернету з 6 по 9 лютого, а також долучається до участі у міському конкурсі відеороликів «Безпечний Інтернет – це наш вибір».
І.М.Ковач, завідувач Медіацентру бібліотеки і керівник медіаклубу "NaVi" Херсонського міського учнівського парламенту, у своєму виступі "У віртуальний світ – без загроз. Правила безпеки для дітей в Інтернеті" порекомендувала учасникам заходу низку платформ та ресурсів, які можуть бути використані для проведення захожів Тижня безпечного Інтернету, а також закликала бібліотекарів залучати учасників клубу "NaVi" до проведення заходів Тижня і надавати їм допомогу у просуванні цієї діяльності на шкільних веб-ресурсах.

Головний методист бібліотеки ім. Дніпрової Чайки М.О.Франковська презентувала учасникам методичної години найновішу розробку, опубліковану у веб-ресурсі корпоративного проекту дитячих і шкільних бібліотек Херсона - ресурс "SOS у морі Інтернету: безпечна навігація Всесвітньою мережею для учнів 5-6 класів", розробниками якого є фахівці Національної бібліотеки України для дітей.
До речі, 7 лютого 2018 року о 12.30 розпочнеться 45-хвилинний безкоштовний онлайн-урок з нагоди Дня безпечного Інтернету. Для участі в заході запрошуються учні 8-11 класів, професійно-технічних ліцеїв та коледжів. Кожному учаснику необхідно індивідуально зареєструватися за посиланням:https://www.netacad.com/web/self-enroll/course-616175.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.