четвер, 8 лютого 2024 р.

Інформаційні спекуляції «без фільтрів»

7 лютого, вчителі початкових класів Херсонської області вже за традицією зібралися в онлайн-форматі на тренінг в рамках клубу з медійної та інформаційної грамотності, у співпраці з КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» ХОР та КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» ХОР.
Ми – українці, завжди близько до серця приймаємо всі жахи війни. Можливо, інколи нехтуємо правилами медіагігієни і наче губка вбираємо інформацію, яка лунає звідусіль. Доволі часто ця інформація – відверта спекуляція на страхах та емоціях людей. Потік новин настільки сильний, що не підготовленому споживачу «без фільтрів» дуже легко опинитися під його впливом.
Як правильно споживати інформацію і через які медіа інформаційні «фільтри» її пропускати учасники дізналися під час виконання практичних завдань за темою «Інформаційні спекуляції «без фільтрів».
Аналізуючи різні види фейкової та діпфейкової інформації дійшли висновків, що медіаграмотність – це не просто підписатися на «фактчекера». Важливо вміти самому смикнути ручник висновків, зупинитися, і піддати аналізу щойно споживане.
А медіагігієна є інструментом для мирного часу. В межах будь-якої війни пильність має бути через край. В умовах територіального вторгнення та повномасштабної пропаганди базових навичок перевірки інформації може бути замало.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.