середа, 9 серпня 2023 р.

Зелене диво водоймів Херсонщини

Безмежний, неймовірний рослинний світ Херсонщини не можливо уявити без флори його водоймі. А їх так багато і вони такі різноманітні. Від солоних до прісних, звичайні та мінеральні і всі вони наповнені своїми унікальними рослинами, більшість яких відноситься до Червоної книги України. 

Допомогти тобі дослідити та вивчити неповторний рослинний світ рідного краю, допоможе краєзнавча еко-мандрівка «Зелений експрес Херсонщиною», з серії Ігри патріотів Херсонщини розробленою бібліотекарями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Природа щедро обдарувала Херсонщину, створивши без перебільшення неймовірно гарні місця. Тільки тут можна побачити, як могутня річка Дніпро, що протікає по всій території країни, ділиться на безліч рукавів і маленьких річок, утворюючи багаточисленні озера з зеленими островами.

Які рослини там живуть? Чим вони корисні? Відповіді на ці запитання ти знайдеш прийнявши участь в онлайн-вікторині «Зелене диво Херсонщини».

Якщо ти впорався з завданням і тебе цікавить рослинний світ лісів Херсонщини, запрошуємо прийняти участь в онлайн змаганнях наступного тижня.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.