четвер, 9 березня 2023 р.

Казкова подорож у світ інформації

Такий великий та безмежний сучасний світ інформації. А школярик просто живе в медіапросторі та активно його досліджує за допомогою гаджетів та інтернету. Задача дорослих зробити його перебування в цьому просторі безпечним, корисним, цікавим. Тому Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки створила новий проєкт з медіаграмотності для школярів молодшої школи закладів ЗСО м. Херсон та Херсонської області «Казкова подорож у світ інформації» медіа-навігатор. І сьогодні, цю подорож розпочали учні третього класу Опорного закладу «Академічного ліцею» Скадовської міської ради, в співпраці з Херсонською академією неперервної освіти в рамках Освітянського хабу Херсонщини. Захід відбувся в форматі он-лайн, але це не завадило нам відчути радість та тепло від зустрічі.

Заняття «осучаснене», а тому цікавіше для дітей. Медійний простір, у якому живе дитина (людина!!!) інформаційного сьогодення, – неймовірне поле для діяльності бібліотекаря.


Заняття інтегративне – до його складу входять природознавство, читання, бібліотечний медіа-урок.


Заняття «навчально-виховне» – дає можливість не розділяти освітній процес на «навчальний» і «виховний».


Заняття «проєктне» – за будь-якою темою можна розробити невеличкий (або, навпаки, великий) проєкт.


Заняття «продуктивне» – закінчується практичною роботою. Колаж, фотографія, малюнок, аудіозапис, мультфільм, стіннівка, замітка, тематична настільна гра, інтерв’ю – по закінченню діти створюють власний медіапродукт.


Кожен етап роботи передбачає роботу школярів із медіапродуктами. Учні працювали із готовими медіатекстами, де вони мали лише висловлювати власні думки та почуття про прослуханий, побачений чи прочитай медіатекст, вчилися визначати головну ідею та мету того чи іншого медіатексту. Серед готових медіапродуктів діти використовували: тексти, ілюстрації, відео, а попереду на них чекають мультфільми, відеофільми та комікси.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.