середу, 2 листопада 2016 р.

Будь медіаграмотним!




Саме під таким закликом проходило чергове засідання медіаклубу « Natuse Vincere » (Народжений перемагати) або скорочено «NaVi». 
 Інформаційна революція та глобалізація зробили наше сприйняття світу значною мірою залежним відтого, як його подають медіа. Саме тому актуальною темою нашого заняття була  медіаграмотність. Дітям важливо знати та правельно працювати з медіаресурсами, так як останні на неналежному рівні  превіряють  подані матеріали, вони містять елементи маніпуляцій та підтасувань. У цих умовах медіаосвіта – шлях до того, щоб людина дістала змогу самозахиститися від недобросовісної медіаінформації.


Вберегти себе від такої інформації, перевірити свої сили та знання, учасники клубу спробували під час гри «Медіазнайко», що містила в собі девять тем  засобів масової інформації.
Робота проходила в групах за обраними темами, після чого учасники продемонстрували результати своїх напрацьовок у вигляді міні-презентацій.


Не можна також було не згадати про навички безпечного інтернету та нетикет. Згадуючи правила безпечної поведінки в інтернеті учасники виконували вправу по колу «Я в Інтернеті».



Перевірити та закріпити отримані знання та навички,  уасники  змогли, виконавши завдання для своїх  навчальних закладів готуючись до місячника екології. Вони складали електронні рекомендаційні списки з екологічного виховання за двома категоріями, для учнів 1-4кл та 5-8кл. 



А ще на сьогоднішньому засіданні клубу розпочалися самопрезентації учасників, представлення свого резюме для обрання президента та віцепризедента медіаклубу. Перші виступи та презентації учасників будуть опубліковані пізніше на блозі нашого клубу. Так що знайомтесь з кандидатами, вивчаючи їхні резюме.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.