четвер, 20 січня 2022 р.

Медіа-навігатор для наймолодших

Новий Державний стандарт початкової освіти, передбачає обов’язкові результати навчання про те, що школяр Нової української школи має засвоїти навички зі сприйняття, аналізу, інтерпретації, критичної оцінки інформації в текстах різних видів та медіатекстах.
А школярик просто живе в медіапросторі та активно його досліджує з допомогою гаджетів (з якими багато дорослих, зокрема й учителі, так і не «подружилися») та інтернету (о, скільки є охочих його «заборонити!!!», бо то зло). Тож саме час зробити його перебування в цьому просторі безпечним, корисним, цікавим.
Тому Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки створила новий проєкт з медіаграмотності для школярів молодшої школи закладів ЗСО м. Херсон та Херсонської області «Казкова подорож у світ інформації» медіа-навігатор. Робота з з закладами проводитиметься, як в форматі оф-лайн так і в форматі он-лайн.

Заняття «осучаснені», а тому цікавіші для дітей. Медійний простір, у якому живе дитина (людина!!!) інформаційного сьогодення, – неймовірне поле для діяльності бібліотекаря.
Заняття інтегративні – вивчайте їх разом з природознавством, читанням, бібліотечними уроками.
Заняття «навчально-виховні» – дають можливість не розділяти освітній процес на «навчальний» і «виховний».
Заняття «проєктні» – за будь-якою темою можна розробити невеличкий (або, навпаки, великий) проєкт.

Заняття «продуктивні» – кожен з них закінчується практичною роботою. Колаж, фотографія, малюнок, аудіозапис, мультфільм, стіннівка, замітка, тематична настільна гра, інтерв’ю – кожного заняття діти створюють власний медіапродукт.
Бажаючих до співпраці чекаємо в медіа-центрі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.