четвер, 14 лютого 2019 р.

15 Причин сісти на інформаційну дієту

Нині потік новин – шалений. Більше того, доступність, швидкоплинність матеріалів, їхня сенсаційність (інколи навіть неправдоподібна) перетворюють новини на щось типу фаст-фуду. Наче смачно, а користі нуль. На додачу ще й постійне бажання читати ще і ще – важко насититися навіть після десятків новин.
Красиві заголовки, як наживки, змушують клікати на матеріали, читати, переходити за посиланнями, читати далі. І все це не передбачає, що читач повинен ще й думати.
Тому на сьогоднішньому засіданні клубу ми вирішили розібратися з основними проблемами в споживанні інформації
Сенсаційні новини не дають жодної цінної інформації: вони лише підтверджують думки, що вже існують у голові, або підвищують самовпевненість і не дають змоги правильно оцінювати можливості. Окрім того, тривожні повідомлення, якими зараз киплять вітчизняні медіа, лише змушують читача постійно перебувати у стані хронічного стресу. Страх, агресія, тунельний зір, втрата чуттєвості – ось наслідки тотального й бездумного читання новинної стрічки. Новини розповідають про те, на що читач ніяк не може вплинути. Щоденне нагадування про цю неспромогу перетворює людину на песиміста, сповненого сарказму та фаталізму
Дослідження філософа також показують, що новини вбивають креативність. Одна з причин, чому математики, письменники, композитори створюють свої найпопулярніші роботи в молодості, – те, що їхній мозок насолоджується широким, необмеженим простором, який змушує їх вигадувати нові ідеї.
Проблема тільки в тому, що поки Ви стежите за чужим життями, то Ваше проходить повз. Поки пройдете по всім цим «найнеобхіднішим» сайтам, півдня вже пройшло і голова забита кашею з інформаційних обривків.
Ми медіаклубівці пропонкємо з сьогоднішнього дня сісти на інформаційну дієту. А своїм досвідом діліться в коментарях!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.