четвер, 17 січня 2019 р.

Весь світ у форматі «Печа-Куча»


Життя прискорюється та змінюється. Якщо Facebook знадобилося 8 років для того, щоб стати всесвітньо відомим, то Uber з аналогічною задачею впорався усього за два роки.
У чому полягає цінність лідерства у сучасному світі, що потрібно робити аби бути почутим?  Саме ці теми піднімалися сьогодні під час чергового засідання медіаклубу, членами якого є лідери шкільних парламентів загальноосвітніх навчальних закладів міста Херсон.
Хто ж такий справжній лідер?  «Лідер – це той, хто створює мости, бачить горизонти, розуміє траєкторію понять і може чітко, швидко та зрозуміло висловлювати свої думки», – таким стало перше визначенням лідера, що пролунало на Break West. Тому сьогодні учасники клубу знайомилися  з одним з найвідоміших форматів презентації «Печа-Куча» (PechaKucha).
Печа-куча (яп., балаканина) — це методологія презентації коротких доповідей, спеціально обмежених за формою і тривалістю, на неформальних конференціях.
Виступаючий представляє доповідь — презентацію із 20 слайдів, кожен слайд демонструється 20 секунд, після чого автоматично змінюється на наступний. Таким чином тривалість доповіді обмежена 6 хвилинами 40 секундами або 6 хвилинами. Доповіді слідують одна за іншою.
Цей формат презентацій створений для сучасного слухача - людини, у якого немає часу на довгі бесіди. За 400 секунд ви не встигнете набриднути, але зможете представити проект, включивши в презентацію тільки найважливіше, виділивши суть і головну думку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.