четвер, 18 жовтня 2018 р.

Місце медіа та інформації в сучасному світі



Чергова зустріч у медіаклубі відбулась напередодні Тижня медійно-інформаційної грамотності в навчальних закладах міста Херсон, що відбудеться в рамках Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності 2018. Темою для сьогоднішнього засідання клубу ми обрали саме місце медіа та інформації в сучасному світі. Адже перш за все кожний повинен розуміти , що інформація — це знання, які здобуває споживач (суб’єкт) у результаті сприйняття і опрацювання певних відомостей. Інформація існує у  вигляді  документів,  креслень,  рисунків,  текстів,  звукових  чи  світлових  сигналів,  електричних  і  нервових  імпульсів. 
Тобто  носієм  інформації  може  бути  будь-який  матеріальний  об’єкт. І що будь-яка  інформація  передається  за  допомогою повідомлень. І ось тут вже потрібно розуміти правильно ці повідомлення та критично їх оцінювати.
Адже журналістика — це мистецтво приготування інформації. Журналістика — це те, що набагато цікавіше сьогодні, ніж завтра. Найвища мета журналіста — повідомлення актуальної, неупередженої, достовірної та повної інформації, і ця мета вища за інші інтереси: особисті, політичні, економічні, групові.
Найактивнішими сьогодні під час підготовки до Тижня
медійно – інформаційної грамотності в навчальних закладах міста Херсон були учасники клубу з навчальних закладів №1,41, 48, 57 та ЛЖЕП.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.