суботу, 28 жовтня 2017 р.

Завдання №4



Привіт!
Дякуємо за ваші рефлексії та відгуки. Дуже раді, що досвід спостережень за собою привідкрив трохи очі. Сподіваємося, нікого не шокував.
Сьогодні буде легше. Просимо налаштуватися на творчу атмосферу й готуватися бешкетувати. Ну і маємо надію, що після вправи ти не отримаєш роздвоєння особистості :)
Наша тема, на перший погляд, складна – маніпуляції. Але ми трохи зміщуємо акцент. Замість того, щоб розбиратися, які вони бувають, ми потренуємося ставити собі від них блоки. А це можливо тільки тоді, коли ми опрацьовуємо почуту чи побачену інформацію.
Щоб успішно виконати завдання познайомся з матеріалом "Маніпуляція і я. Універсальний алгоритм прийняття рішень". Якщо все-ж маєш бажання дізнатися про маніпулятивні технології – заглянь сюди: "Як керують поведінкою людей: ТОП-6 популярних маніпуляцій".
Вйо до завдання!
Завдання №4
Наша сьогоднішня вправа базується на ідеї про паралельне мислення та має назву "Шість капелюхів". Ідея гри в тому, аби по черзі одягнути на себе шість різнокольорових капелюхів та пройти шість "етапів розмірковувань". Хаотично перестрибувати між етапами не можна, тільки повторювати шлях від самого початку.
Обери одну ситуацію, проблему чи завдання, яке потрібно вирішити.А тепер мерщій у подорож! Повторюємо: не пропускай жоден з шести пунктів призначення.
          Перший – одягаємо білий капелюх. Він відповідає за факти та інформацію. На цьому етапі окреслюємо, яка інформація щодо проблеми/завдання/ситуації у нас є, яка ще необхідна і як нам її отримати?
          Другий – одягаємо жовтий капелюх. Він відповідає за логічний позитив. На цьому етапі перемикаємо увагу на пошук переваг і позитивних сторін проблеми/завдання/ситуації, яку розглядаємо.
          Третій – одягаємо чорний капелюх. Він відповідає за критику. Нацьому етапі обережно обмірковуємо, Що може статися поганого або має шанс піти не так?
          Четвертий – одягаємо червоний капелюх. Він відповідає за почуття та інтуїцію. На цьому етапі висловлюємо свої почуття та інтуїтивні здогадки щодо проблеми/завдання/ситуації. Увага, на цьому етапі забороняється пояснювати, чому це так, хто винен і що робити далі.
          П’ятий – одягаємо зелений капелюх. Він відповідає за креативність. На цьому етапі вигадуємо нові ідеї вирішення проблеми/завдання/ситуації, модифікуємо вже існуючі, шукаємо альтернативи, досліджуємо можливості.
          Шостий – одягаємо синій капелюх. Він відповідає за управління. На цьому етапі узагальнюємо, чого досягнути в процесі «переодягань», приймаємо рішення чи ставимо нову мету та повторюємо переодягання.
Добряче прогулявся/лась? Тоді давай рефлексувати. Зробити пост (в Фейсбуці, Інстраграмі, блозі чи сайті) з хештегом #MediaIQ7x4, в якому опиши:
          з якою проблемою/завданням/ситуацією ти вирішував/ла у подорож (якщо це можливо, звісно)?
          чи вдалося її вирішити?
          в капелюсі якого кольору тобі було найбільш зручно?
          на якій зупинці геть не сподобалося?
          які результати й емоції викликала у тебе вправа?

Сьогодні ми веселилися, подорожували й розвивали уяву, а вже завтра приміряємо на себе дуже відповідальну роль.
P.S.: готуйся знову одягнути головний убір, але вже чорний…
Команда проекту Media IQ
Відповідь:
Дивлячись вечірній випуск новин чи читаючи газету в тебе 100% виникало запитання: яким чином ці журналісти вибирають, про що писати і кого показувати! Відповісти на це запитання зрозуміло й з гумором ми спробували у даній підбірці. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо за ваш коментар! Він буде опублікований після схвалення модератором.